
Ingrediente (2 portii)
* bucatele din carne de porc
* 3, 4 catei de usturoi
* 1 ceapa
* 1 ardei gras
* 2 linguri de bulion
* 2 rosii
* 1 cescuta de vin alb dulce
* 1 ardei iute
* ulei, sare, boia
Garnitura:
* mamaliga (sau cartofi natur, pireu)
Salata:
* castraveti cu otet
Inainte de a incepe vreau sa va atentionez ca daca folositi ardeiul iute va iesi o mancare foarte picanta. Daca nu mancati de obicei asa picant mai bine nu folositi ardeiul.

Adaugam rosiile taiate cubulete si mai lasam inca 5 minute.

Punem acum cubuletele de carne,usturoiul intreg, sare, boia si completam cu apa pentru a patrunde carnea, si lasam la foc mediu pana se fierbe. Adaugam apa daca mai este nevoie pentru a nu lasa sosul sa scada foarte mult. Carnea s-a fiert cam intr-o jumatate de ora. Poate dura si mai putin, depinde de carne.
Cand aceasta este fiarta putin punem 2 lunguri de bulion.
Vinul dulce il vom adauga la sfarsit cand carnea a fiert bine, si tot atunci gustam sosul in cazul in care mai este nevoie de ceva.


Pofta buna, si pentru cei care prefera picant: stati cu vinul aproape!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentarii