
Ingrediente: (pentru 3 portii)
- pui (pulpe, aripioare, piept)
- jumate de morcov
- 1 ardei mic
- telina(3,4 cubulete)
- orez (sau taitei, fidea)
- zeama de la 1 lamaie (optional)
- 2 cepe medii
- fidea
- 1 lingurita de bulion
- sare, piper
- 1 cutie mica de smantana
- leustean si patrunjel
- 2 oua.
Punem puiul la fiert cu sare si piper. Luam spuma de deasupra.

Punem apoi totul peste pui impreuna cu cubuletele de telina si crenguta de leustean. Le lasam sa fiarba pana cand este gata puiul. Eu am pus si o lingurita de bulion si putina fidea.
Preparam apoi secretul ciorbei a la grec: ouale batute cu smantana si punem peste ele putin cate putin zeama din ciorba, avand grija sa nu se faca zdrente ouale, asa cum s-au facut la mine :)), sau mai sigur este sa opriti focul si sa le puneti la sfarsit.
Punem deci ouale cu smantana in ciorba si zeama de la lamaie. La sfarsit adaugam leustean si patrunjel tocat marunt. Se poate servi cu ardei iute proaspat sau in otet!

Un secret din Maramures la aceasta ciorba este carnea afumata in loc de pui si varza murata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentarii