miercuri, 16 septembrie 2009

Ciorba a la grec ( 2 variante )

Am tot cautat reteta pentru aceasta ciorba... desi stim in mare parte secretul de preparare, fiecare are cate ceva gustos de adaugat. Iata reteta incercata si cea mai gustoasa.

Ingrediente: (pentru 3 portii)
- pui (pulpe, aripioare, piept)
- jumate de morcov
- 1 ardei mic
- telina(3,4 cubulete)
- orez (sau taitei, fidea)
- zeama de la 1 lamaie (optional)
- 2 cepe medii
- fidea
- 1 lingurita de bulion
- sare, piper
- 1 cutie mica de smantana
- leustean si patrunjel
- 2 oua.

Punem puiul la fiert cu sare si piper. Luam spuma de deasupra.

Calim ceapa taiata marunt intr-o tigaie cu 2 lg de ulei si 1 ceasca de apa, dupa care punem ardeiul taiat marunt, 2 lingurite de orez, morcovul ras si iar putina apa. Lasam la calit toate legumele pana cand isi schimba culoarea.

Punem apoi totul peste pui impreuna cu cubuletele de telina si crenguta de leustean. Le lasam sa fiarba pana cand este gata puiul. Eu am pus si o lingurita de bulion si putina fidea.

Preparam apoi secretul ciorbei a la grec: ouale batute cu smantana si punem peste ele putin cate putin zeama din ciorba, avand grija sa nu se faca zdrente ouale, asa cum s-au facut la mine :)), sau mai sigur este sa opriti focul si sa le puneti la sfarsit.

Punem deci ouale cu smantana in ciorba si zeama de la lamaie. La sfarsit adaugam leustean si patrunjel tocat marunt. Se poate servi cu ardei iute proaspat sau in otet!
Un secret din Maramures la aceasta ciorba este carnea afumata in loc de pui si varza murata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii