Ingrediente:
- carne de pui
- fasole pastai
- ulei de masline
- 2 cepe medii
- 1 morcov mic
- sare, boia iute
- faina
- bulion
- patrunjel taiat marunt
Am folosit o punga medie de fasole de tara, si un piept de pui taiat in bucatele, dar se poate pune si fasole congelata care se gaseste in orice magazin, si aripioare de pui sau copane.
Punem puiul la fiert cu sare sau delikat, intr-o cratita separat de mancare, pentru a putea lua spuma de deasupra. Cand nu se mai formeaza spuma, punem puiul peste mancare si le lasam sa fiarba impreuna.
Taiem ceapa marunt si o calim intr-o oala in care vom face mancarea, cu putin ulei de masline si 1 ceasca de apa. Daca ceapa nu s-a calit si apa s-a evaporat, mai puneti atunci putina apa.
Cand este gata ceapa punem morcovul ras peste, puiul, fasolea pastai si apoi apa cat sa acopere, din supa in care am fiert puiul. Apoi sare si boia iute.
Facem un sos din putina zeama din mancare si 1lg de faina. Puteti adauga inca 1 llg de faina daca sosul nu e destul de gros.
Punem si 2lg de bulion, si lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul.
La sfarsit punem patrunjelul taiat marunt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentarii