joi, 13 ianuarie 2011

Ciorba Ardeleneasca - Radu A. Roman


Timp de preparare: 30 - 40 min

Ingrediente:
- 1 kg tacamuri de pui
- 2 morcovi, 1 telina,
- 2 cepe, un ardei gras
- 3-4 rosii, bulion 3 4 linguri
- 5-6 catei de usturoi
- o felie subtire de slanina afumata
- o legatura patrunjel verde
- otet

Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert si se ia spuma.
Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si ardeiul gras taiate marunt.

Cand ciorba e aproape fiarta se adauga rosiile decojite si tocate marunt (bulionul).
Inainte cu 10 min. de a opri focul se toaca marunt impreuna, slanina, patrunjelul si usturoiul si se adauga la ciorba.

La sfarsit ciorba se acreste dupa gust cu otet.
Se serveste fierbinte.

Pofta buna !

3 comentarii:

Comentarii