luni, 22 noiembrie 2010

Gulas din piept de pui - Radu A. Roman

Este o reteta din cartea de bucate a lui Radu Anton Roman.

Timp de preparare: 20-30 minute

Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 100 ml smantana lichida
- 200ml suc de rosii
- 1 bucatica unt
- faina, sare, piper, boia.

Se taie puiul in cubulete si se da prin faina, apoi se pune in tigaia cu untul topit si putin putin ulei de masline, cu sare si piper, cat sa se rumeneasca putin.


Cand s-a rumenit puiul se pune putina apa peste cat sa apuce sa fiarba 10 minute.
Se pune apoi sucul de rosii, se amesteca bine si se lasa inca 10 minute, dupa care se ia de pe foc si se pune smantana lichida.

Am pus boia dulce si umpic de tarhon in ultimele 5 minute de fierbere.

Se serveste gulasul cu paste, piure sau orez.
In poza sunt taitei de orez, fierti 1 minut, lasati in apa cu sare, umpic de unt si acoperiti cu capacul pana se servesc.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii