marți, 3 august 2010

Tochitura cu sos de vin

Ingrediente: (ies fix 3, 4 portii)
- 1kg carne de porc (pulpa sau piept)
- 250gr ciuperci intregi
- 2 cepe sau 500gr arpagic
- 4 oua
- vin demisec
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 1 telina mica
- 100gr costita
- marar, patrunjel.

Se pun la fiert morcovii, ardeii si telina taiate marunt, cu sare si apa cat sa le acopere, si se lasa la fiert (10-15 min.) astfel incat la blender sa se amestece foarte bine.

Cand au fiert se pune apoi vinul (2 cesti) si se mai lasa 10 minute.Cand s-a racit, totul se da prin blender. Puteti adauga patrunjelul si mararul in sos.
Se caleste apoi carnea in bucatele cu o lingura de ulei. (10min)
Se pun apoi ciupercile taiate in bucatele mari.(10min)

Se taie intre timp ceapa, se pune peste ciuperci si se lasa pana se inmoaie.

Tochitura se serveste cu ou ochi si sos de vin deasupra, iar la garnitura mamaliga.

Pofta buna!

Un comentariu:

Comentarii