vineri, 6 august 2010

Tarta cu crema de cremsnit si piersici



Ingrediente aluat:
- 125g unt
- 75g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 250g faina
- 2 linguri apa (optional)
- 1 borcan de piersici decojite.

Crema:
- 1 cutie crema cremsnit
- 1l lapte
- 2lg zahar pudra.

Untul si oualele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se freaca untul taiat cubulete cu zaharul pudra.
Se adauga galbenusul si faina si se framanta un aluat, apoi se pun si cele 2 lg de apa.
Initial va fi sfaramicios dar devine treptat ca o plastilina. Nu uitati sa nu il framantati mai mult decat este nevoie.

Se pune aluatul intr-o punga sau folie si se pune la frigider pentru 1, 2 ore.Intre timp se poate prepara crema de cremsnit conform instructiunilor de pe pachet.
Apoi se pun cubulete de persici in crema, dar nu uitati sa pastrati cateva pentru ornat.Forma de tarta se acopera inainte cu hartie de copt si apoi se intinde aluatul cu degetele. Foaia care ramane in afara tartei se taie cu foarfeca sa nu se arda.

Se pune tarta la cuptor pentru 20 - 30 minute, pana se coace.
Incercati cu scobitoarea aluatul.

Se lasa la racit in forma si dupa aceea se scoate usor tinand de hartia de copt.
Se intinde crema peste toata tarta si poi se orneaza cu felii de piersici taiate subtire, sau dupa cum doriti.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii