sâmbătă, 21 august 2010

Carne de porc si Legume la tigaie cu unt


Ingrediente:
- jumatate pachet de unt
- ciuperci optional
- 2 rosii
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- patrunjel, marar
- 1 vinata
- 1 dovlecel
- 1 ceapa medie
- 1 morcov potrivit
- 1 caserola cubulete carne porc.

Am folosit la aceasta reteta numai ardei gras galben, fara ciuperci si dovlecel. Depinde de legumele care le aveti in acel moment in casa.

Reteta dureaza maxim 30 de minute pana se face carnea.
In acest timp puteti sa puneti legumele la calit care se vor face in 10 minute.

Se taie cubuletele de porc mai mici si se pun la prajit in tigaie de teflon fara ulei, cu sare si piper, apoi se acopera cu un capac.
Se amesteca si se adauga din cand in cand putina apa sa nu se arda. Carnea se va face in maxim 30 de minute.


In timpul asta se spala legumele.
Se taie ceapa si rosiile, apoi pe lungime in fasii groase cat degetul mic se taie si ardeiul.
Morcovul se poate taia rondele foarte subtiri sau tot pe lungime. Cum va este mai usor.
Dovlecelul se curata de coaja si se taie tot asa rondele apoi in fasii.
Vanata nu se curata de coaja, se taie rondele, se sareaza bine si se lasa intr-o farfurie la scurs, iar cand trebuie sa punem la calit toate legumele, le taiem tot fasii.

Le calim in jumate de pachet de unt topit intr-o tigaie si apoi se adauga toate legumele, amestecand din cand in cand.
Se sareaza si pepereaza.
Dureaza cam 10 minute.

La sfarsit se pune patrunjelul si mararul taiat marunt.

Se serveste carnea alaturi de legume.




Pofta buna!

Un comentariu:

Comentarii