marți, 27 iulie 2010

Ciorba taraneasca de porc

Ingrediente:
- cubulete de porc (sau carne afumata)
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 ardei
- 4 cubulete de telina, pastarnac
- 1 ramura de telina
- un sfert de ceasca de orez
- 1 lingurita de tarhon
- zeama jumatate de lamaie (otet)
- patrunjel.

Se pun cubuletele de carne la fiert in apa cu sare, se lasa 15 minute si se ia spuma de deasupra.

In timpul asta se toaca toate legumele (si cubuletele de telina sau pastarnac daca nu vreti sa le scoateti din ciorba la final) si se pun la calit 10 minute in ulei.

Cand legumele sunt calite se pun peste ciorba si se mai lasa 20min, impreuna cu ramura si cubuletele de telina, pastarnacul si orezul spalat bine.
Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca orezul.
Se potriveste de sare si piper sau boia dulce.

Se prepara apoi smantana cu o lingura de faina rasa si cu 4, 5 polonice de ciorba amestecand usor sa nu se branzeasca smantana.
Se pune apoi peste ciorba amestecand iar usor si se mai lasa la fiert 10min.
Se adauga si lingurita de tarhon si zeama de lamaie.
La final se potriveste de sare si lamaie (otet) si se pune si patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii