miercuri, 24 martie 2010

Tarta cu mascarpone


Aluatul:
- 125g unt
- 75g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 250g faina
- 2 linguri apa (optional)
Fructele:
- capsuni
- visine (fierte inainte cu zahar si apa pana se leaga)

Untul si oualele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se freaca untul taiat cubulete cu zaharul pudra.Se adauga galbenusul si faina si se framanta un aluat. Initial va fi sfaramicios dar devine treptat ca o plastilina. Daca e greu de lucrat cu el se pot adauga 1-2 linguri de apa.
Se pune aluatul intr-o punga sau folie si se da la frigider pentru 2 ore.
Crema mascarpone:
- 250g mascarpone
- 35g zahar pudra
- 200ml frisca lichida (eu am luat cu aroma de vanilie din greseala, dar a mers si asa)

Zaharul si branza mascarpone se amesteca.
Separat se bate frisca si se adauga la crema mascarpone apoi se pune in frigider.

Se scoate aluatul si se lasa cam jumatate de ora la temperatura camerei, altfel nu se poate lucra cu el.
Se intinde intr-o forma de tarta cu hartie de copt. L-am potrivit cu sucitorul si dupa aceea cu degetele.
Se inteapa cu furculita inainte de a se da la cuptor, ca sa nu se umfle.
Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade, si tarta se lasa pana devine aurie (testul cu scobitoarea).
Dupa ce se scoate din cuptor si se lasa la racit, se toarna crema mascarpone si se orneaza cu capsuni. Daca aveti capsuni proaspete bine, daca nu, cele din punga refrigerate merg foarte bine.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii