vineri, 8 ianuarie 2010

Napolitane cu crema de zahar ars si nuca


Este reteta cea mai buna, dulce cat trebuie si napolitanele ies umpic crocante. Foile pe care le-am pus se numeau ceva cu... ''Sibiu'' (voi completa numele intreg cand imi voi aduce aminte).

Ingrediente:
* 400gr zahar (200 tos, 200 farin)
* 4 oua
* 250gr(1 cana) nuci macinate, care se pot pune la cuptor sa se prajeasca putin inainte de a le macina, pentru un gust mai bun.
* 1 pachet de unt
* foi de napolitane.

Se topeste untul cu grija la foc foarte mic, apoi se freaca galbenusurile cu zaharul farin pana cand se topeste zaharul iar ouale isi schimba culoarea din galben in alb.

Topim apoi zaharul tos, tot la foc mic sa nu se arda altfel se face amar, si adaugam peste el untul topit, galbenusurile frecate cu zaharul farin, si nucile macinate.
Se umplu apoi foile de napolitana cu aceasta crema cat este calda, altfel nu se mai intinde bine.
Am pus peste napolitane si umpic de sos caramel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii