duminică, 20 decembrie 2009

Fasole cu muschi afumat


Ingrediente:
* fasole (o cana jumate pt 3 portii)
* 1 ceapa mare
* jumate de ardei gras
* jumate de morcov
* muschi afumat (coaste, ciolan etc)
* sare, boia, ulei
* bulion, patrunjel, marar
salata: gogosari in otet

* Fasolea am spalat-o si am pus-o la fiert in 3 ape, avand alaturi alta oala cu apa deja fiarta pentru a o inlocui pe cea care am aruncat-o.
* Am pus la calit ceapa cu ardeiul si cu morocovul intr-o tigaie cu ulei si putina apa, si am pus capacul deasupra, lasand la foc potrivit 10min.
* Am pus apoi muschiul taiat cuburi si am lasat inca 10min, tot cu capacul pus.
* Cand este totul calit lasam deoparte.Cand fasolea a ajuns la a 4-a apa punem si ceapa si muschiul calit peste si lasam sa fiarba impreuna, fara capac, pana scade apa. In ultimele 10 minute punem bulionul (eu am pus cam 5 linguri dintr-un bulion foarte lichid).Cand am oprit focul am pus patrunjelul si mararul tocat marunt.

Pofta buna!

Un comentariu:

Comentarii