marți, 20 octombrie 2009

Mancare de conopida

Deabea am asteptat sezonul conopidei pentru a face o mancarica simpla.

Iata ingredientele:
- 3, 4 copanele de pui (sau aripioare, piept)
- 1 conopida medie
- 2 cepe medii
- 1 ardei gras
- 1 morcov mic
- 2lg bulion
- sare, boia dulce.
- patrunjel.

Se spala bine puiul si conopida care se desface apoi in buchetele mici pentru a fierbe usor in oala.
Se pune intai puiul la fiert, se ia spuma si apoi se adauga si conopida si sare putin.

Intre timp taiem ceapa marunt, ardeiul si morcovul ras si le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei si 2lg apa, timp de 6 min, dupa care se pun peste conopida si carne.

Mancarea este gata cand puiul si conopida sunt fierte, si verificam daca mai este nevoie de condimente si punem apoi 2 lg de bulion.

Stingem focul si punem patrunjelul taiat marunt.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii