joi, 15 octombrie 2009

Ciorba cu pui de tara si bors


Ingrediente:
- 2 cartofi medii,
- 1 morcov potrivit,
- 2 cepe medii,
- patrunjel si leustean,
- telina,
- 2 lg rase de orez,
- bors sau Bors Magic,
- sare, boia dulce,
- jumate de ardei gras.

Aceasta ciorba iese foarte buna si fara bors.

Punem puiul la fiert, eu il tin 1 ora pana se mai fragezeste carnea, si luam spuma de deasupra. O sa observati ca ramane foarte multa grasime pe care o puteti lua odata cu spuma.

Pana atunci taiem legumele: radem morcovul pe razatoare, ceapa taiata marunt, cartofii cubulete, telina cubulete si ardeiul tot cubulete.

Cand este fiert puiul punem legumele in oala, daca aveti 1 crenguta de telina sau leustean o puteti adauga si pe acesta.
Peste 10 min adaugam si orezul spalat bine pentru a nu ingrosa ciorba,apoi punem sarea sau delikatul.

Dupa 10 minute punem 1 - 2lg de bulion si borsul dupa gust. La Bors Magic eu am pus 2 lingurite.
Lasam sa fiarba inca 10 minute.Gustam si potrivim de sare dupa care oprim focul si punem deasupra patrunjelul si leusteanul taiat marunt.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii