miercuri, 23 septembrie 2009

Orez cu muschi tiganesc pane


O reteta simpla atunci cand ramaneti in pana de idei sau ingrediente.
Ingrediente:
- 1 cana de orez
- 1 morcov taiat rondele subtiri
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 5 felii de muschi tiganesc (kaiser)
- ulei de masline
- sare, piper
- patrunjel
- faina, pesmet
- 1 ou.

Spalam orezul foarte bine si il punem la fiert cu sare si putin ulei de masline.

Intre timp pune legumele la calit: ceapa taiata marunt cu 3lg ulei de masline si o ceasca de apa, iar cand este transparenta punem rondelele de morcov si ardeiul gras taiat marunt. Lasam 10 minute.

Punem legumele peste orez si lasam sa fiarba pana cand sunt gata rondele de morcov si orezul. Adaugam sarea si piperul.

Daca orezul este facut punem patrunjelul taiat marunt peste.

Acum facem pane din muschiul tiganesc.
Findca nu am avut pesmet am folosit decat faina.
Punem intr-o farfurie 1 ou batut, in alta farfurie pesmest si in alta faina.
Feliile de muschi le trecem prin ou, faina, ou si ultimul pesmetul... si apoi in tigaie la prajit.

Gata mancarea.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii