miercuri, 23 septembrie 2009

Ciorba de fasole pastai si pui

Ingrediente:
- 1/2 pui
- fasole pastai
- jumate de morcov mare
- 2 cepe medii
- 1 ardei
- 1lg de orez
- patrunjel, leustean, 2 cubulete de telina
- delikat, piper
- ulei de masline

Punem puiul la fiert in apa cu sare, si luam spuma de deasupra.

In alta tigaie punem la calit: ceapa taiata marunt, cu ulei de masline (3-4lg) si o ceasca de apa. Cand ceapa este calita, adaugam morcovul dat prin razatoarea mica, ardeiul taiat marunt, orezul bine spalat si mai adaugam 1 ceasca de apa. Lasam 5 minute si mai adaugam apa daca mai este nevoie. Cand sunt gata le punem deoparte.

Cand puiul este fiert, punem fasolea pastai si lasam sa fiarba bine.
Am folosit pui de tara, care trebuie fiert foarte bine, astfel fasolea am pus-o in ultimele 30 de minute de fiert.
Daca folositi pui din magazin, lasati la fiert pana nu mai face spuma puiul si apoi puneti fasolea sa fiarba impreuna.

Cand fasolea este aproape gata, punem legumele calite.
Adaugam 2lg de bulion si lasam inca 5 minute.

Gustati din ciorba pentru a potrivi de sare sau bulion.

Cand ciorba este gata, adaugati patrunjelul si leusteanul tocat marunt.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii