vineri, 18 septembrie 2009

Macaroane cu pui si mazare


Ingrediente:
- 1 jumatate punga de macaroane (sau spaghete)
- 1 piept de pui
- 1 punga de legume congelate
- 4 felii de unt (de grosimea degetului)
- sare, piper
- smantana, sau branza feta
- patrunjel.

Inainte de a ne apuca de salata, lasam legumele la dezghetat.

Spalam pieptul de pui, apoi il taiem cubulete (sau felii inguste), mai spalam inca o data cubulete si le punem la fiert in apa cu sare.

Punem apa la fiert pentru macaroane cu sare si umpic ulei de masline pentru a nu se lipi intre ele.

Cat fierb macaroanele si puiul, punem legumele intr-o tigaie cu unt topit, 1 ceasca de apa, sare si piper. Gustam din cand in cand sa fie fierte, si mai adaugam apa treptat.

Puiul, dupa preferinta se pune peste legume, sau il puteti rumenii putin inainte.

Cand sunt gata macaroanele, le scurgem si le clatim cu apa rece pentru a nu se lipi intre ele.
Punem peste, legumele fierte si puiul.
Adaugam smantana, sau branza feta felii subtiri si amestecam pana se omogenizeaza.
La sfarsit adaugam patrunjelul taiat marunt.

Acum puteti sa gustati :).

Daca vreti ca macaronele sa fie si mai gustoase, recomand secretul mamei mele, si anume: dupa ce le-ati scurs de apa si le-ati clatit, sa le puneti din nou pe foc cu putin ulei de masline(cateva picaturi pentru gust) si delikat si lasati inca 5 minute, mestecand incontinuu. Apoi le puneti peste legume si pui.
Desigur o sa vi se para o mancare cam grasa: unt, ulei etc, dar uleiul de masline consumat ca atare, nu prajit, este foarte sanatos.

Reteta recomandata de Laura.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii