marți, 15 septembrie 2009

Cartofi inabusiti cu vinete sau dovlecei

La aceasta reteta puteti sa folositi separat legumele cu cartofii sau chiar toate 3 impreuna.

Ingrediente:
- 1kg cartofi
- 1kg vinete (dovlecei)
- 2 cepe taiate marunt
- 4 rosii decojite si taiate marunt
- patrunjel taiat marunt
- 1 ceasca si jumatate de ulei
- sare, piper

Curatam cartofii si ii taiem cubulete.
Taiem apoi vinetele rondele, (cam cat degetul aratator la grosime)pe care punem sare si le lasam la scurs.

Calim ceapa 3min. intr-o tigaie cu putin ulei (cat sa fie pe fundul acesteia), apoi adaugam rosiile, sarea, piperul si patrunjelul.
Lasati sa fiarba 5 min.

Adaugati apoi cartofii si vinetele, si amestecati bine.
Puneti apa cat sa acopere legumele.
Puteti adauga si o lg de bulion.

Se lasa la fiert pana cand apa se absoarbe si se face sosul.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii