marți, 15 septembrie 2009

Cartofi la tava cu vinete sau dovlecei

O alta reteta greceasca, numai cu legume.

Ingredientele sunt dupa marimea tavii pe care am folosit-o:
- 1 kg cartofi
- 1 kg de vinete medii, sau dovlecei.
- 1/2kg de rosii, decojite
- 6 catei de usturoi taiati marunt
- patrunjel taiat marunt
- sare, piper, ulei

Curatam si taiem cartofii in felii rotunde.

Vinetele (dovleceii se taie pe lungime, dupa ce au fost scoase semintele) le taiem rondele, si le lasam la scurs dupa ce punem sare deasupra.

Aranjam intr-o tava asa:
- un strat de cartofi cu sare si piper,
- deasupra vinetele (dovleceii) cu sare si piper,
- putin patrunjel taiat marunt,
- usturoiul taiat marunt,
- si rosiile decojite taiate felii.

Repetati procedura pana folositi toate legumele, si deasupra sa ramana sarea si piperul.

Adaugati putin ulei si 3 cani de apa, sau mai putin.

Se lasa la cuptor cam 1 ora, la 180 gr (cuptor electric). Verificati din cand in cand daca s-au copt cartofii, si mai lasati inca 30 min daca mai este nevoie.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii