vineri, 4 septembrie 2009

Cuscus cu pui si vinete

O mancare mai complexa dar foarte gustoasa. Timp de preparare aprox. 1h30min.

Ingrediente:
- o punga de cuscus
- 2 cepe taiate marunt
- 1 ardei rosu gras mare, taiat marunt
- o vanata taiata felii
- ulei de masline
- sare, boia iute si dulce
- 2 linguri(lg) pasta de tomate
- carnea dintr-un piept de pui, fiarta inainte si taiata cubulete.


Se pune la fiert pieptul de pui, si apoi cuscusul in apa cu sare si o lg de ulei.
Cuscusul, cand este fiert, scurgem apa si il lasam deoparte.

Intr-o tigaie se pun feliile de vinete taiate cat degetul mic, la prajit in ulei de masline. Nu va speriati daca este nevoie sa mai puneti ulei, vinetele absorb foarte mult.
Dupa ce le-ati prajit le puneti in servetele groase pentru a fi absorbit uleiul.

Trecem acum sa calim ceapa in aceeasi tigaie daca este adanca, cu ulei de masline si o ceasca de apa.

Punem apoi, cand ceapa devine transparenta, ardeiul taiat marunt, sare, boia uite si dulce si lasam sa se caleasca.
Mai adaugati apa si ulei daca este nevoie.
Legumele trebuie sa fie calite si nu fierte!

Cand toatele legumele sunt calite, punem peste: feliile de vinete, puiul taiat cubulete, 1 lg sau 2 de pasta de tomate.

In tigaie trebuie sa se formeze un sos frumos colorat si destul de gros, impreuna cu legumele.

Partea grea s-a terminat, urmeaza ornarea in farfurie.
Punem cuscusul intr-o parte si legumele cu puiul langa. Nu uitati de patrunjel!

Daca cuscusul se intareste, nu trebuie decat sa il separati usor cu furculita.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii