marți, 18 ianuarie 2011

Paste Carbonara


Timp de preparare: 20min

Ingrediente:
- paste ( pene, barilla etc)
- 1, 2 oua (fie intreg fie numai galbenusul)
- 4 linguri parmezan ras (sau inlocuiti cu cascaval si branza tare veche)
- 200 g smantana (o cutie mica de smantana dulce)
- 100 g sunca afumata
- usturoi

Se pun pastele la fiert fix 9 minute.

Intre timp se taie sunca bucatele si se prajeste in tigaie impreuna cu un catel de usturoi taiat marunt.

Smantana se amesteca cu parmezanul, ouale, sare si piper (daca se foloseste cascaval normal se amesteca cu putina branza pentru mai mult gust).

Cand pastele sunt gata se scurg de apa. Se rastoarna peste sunca prajita si se mai lasa 2-3 minute impreuna, dupa care se adauga sosul si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se serveste cu cascavalul ras deasupra.

Puteti varia adaugand:

- ardei iute
- patrunjel taiat marunt sau busuioc
- putin vin alb cand s-a prajit sunca lasand inca 2 3 minute

Pofta buna!

Un comentariu:

Comentarii