joi, 16 septembrie 2010

Friptura de porc inabusita condimentata - Radu A. Roman

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 5 catei usturoi
- ulei masline
- 1 kg sau 600gr carne de porc cubulete
- 150ml suc rosii
- 1 paharel tuica
- 250ml vin rosu (ex: fetesca neagra demisec) sau bere
- sare, boia iute si dulce, oregano, busuioc, piper, cimbrisor
- un varf cutit de mustar
- unt 3 cubulete potrivite.

Intr-o tigaie se topeste untul apoi se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt, cam 5 minute.

In timpul asta se pregateste si garnitura.
Va recomand cartofi la cuptor, prajiti sau piure pentru ca merge foarte bine cu friptura in vin.
Eu am facut un orez fiert (1 cana mica) cu sare si 2 picaturi ulei de masline, iar cand apa a scazut si orezul este gata am pus cateva bucatele de unt pentru gust amestecand.

Sa revenim la carne care se pune peste ceapa calita, se toarna vinul sau berea, apoi tuica si sosul de rosii si toate condimentele dupa gust.
Se mai pune putina apa daca nu este carnea acoperita si se lasa la foc mic cu capac pana scade sosul ......sau cu putin sos.

Se serveste cu garnitura si un pahar de vin rosu rece.

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Salut,
    felicitari pentru blog! Daca vrei sa facem link exchange, scrie-mi, te rog, pe http://hapleablog.wordpress.com
    Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere

Comentarii