joi, 9 septembrie 2010

Ficatei cu sos alb si ciuperci

Ingrediente:
- smantana pentru gatit Ladorna (200ml)
- 1 patratel de unt
- 250gr ciuperci
- 1 ceapa
- o caserola de ficatei
- 2,3 linguri lapte (sau apa)
- jumatate lingura faina
- piper, boia dulce.

Se pun ficateii la prajit (fara a se spala) in putin unt si sare la foc mic si se acopera cu un capac maaaaare.
Se intorc din cand in cand pe toate partile si nu se lasa mai mult de 10 minute.

Intre timp se taie ceapa marunt marunt si se pune la calit cu bucatica de unt.
Peste 5 minute se pun ciupercile taiate felii si se lasa pana isi schimba culoarea si au mai putina apa cam tot 5 minute.

Se amesteca intr-un bol jumatatea de lingura de faina cu smantana pentru gatit si cu 2 3 linguri de lapte si se pune apoi peste ciuperci.
Sosul poate fi preparat si fara faina, iar in acest caz nu se mai pune lapte pentru ca smantana e deja subtire.

Se pune piperul, sare si b0iaua dulce.

Puteti sa serviti cu mamaliga, cartofi sau fara garnitura.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii