joi, 25 februarie 2010

Ciulama de pui

Ingrediente:
- 2 cepe mici
- piept de pui
- ulei de masline
- patrunjel
- lapte
- 3 linguri faina
- sare, piper

Se taie ceapa marunt si se pune la calit cu ulei de masline, apa, sarea si piperul.
Intre timp se taie pieptul de pui in bucatele, se spala si se pune deoparte.

Cand ceapa isi schimba culoarea se pun peste bucatelele de pui si se mai adauga putina apa daca este nevoie.

Cand puiul e facut bine se toarna laptele peste, si se mai lasa 10min la fiert.

Se amesteca intr-un bol separat sosul din: 3 linguri de faina si laptele cald din oala in care este gatita ciulamaua, pana cand se face un sos subtire, si se toarna apoi peste pui.
Se lasa la fiert pana se intareste sosul dar se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. La sfarsit se pune patrunjelul taiat marunt.

Se poate servi cu mamaliga.

Pofta Buna!

2 comentarii:

  1. cat lapte trebuie pus? ca nu e specificat? ast un raspuns...multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Nu am o cantitate fixa, am pus cum am simtit ca vreau sa fie sosul, adica mai gros sau mai subtire. Ca si reper pot sa spun ca au intrat cam 500ml de lapte. Este o reteta a mamei, ea foloseste lapte la ciulama...din ce am vazut in alte retete, se foloseste fie smantana dulce fie doar faina pusa in supa de pui...

    Sper sa fie de folos raspunsul :) Nu ma consider bucatar sef, ci doar gatesc din placere...atunci cand am timp.

    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Comentarii