marți, 12 ianuarie 2010

Cartofi la tava cu muschi si smantana


Timpe de preparare: 1h maxim
Ingrediente:
* 4 cartofi
* jumate cutie de smantana (200 gr)
* marar, patrunjel
* 1/4 cescuta cu lapte

Se curata cartofii si se pun la fiert (cu sare) atat cat sa intre furculita in ei.

In timpul asta am taiat cubulete de muschi (si 2 bucati de ficat de pui prajit deja), am ras cascavalul, si am pregatit sosul: smantana, laptele si 1-2 oua crude amestecate bine.

Cand sunt gata cartofii se scurg bine de apa (apa ramasa poate fi folosita la supa) si apoi se unge tava cu ulei de masline (am folosit o tava de chec), se aseaza feliile de cartofi, apoi muschiul si cascavalul ras, sare, piper sau boia iute (dulce).
Peste toate acestea se toarna sosul si se baga la cuptor, 20-25 de minute la treapta a 5-a (180grd).


Daca vreti sa fie mai aromat puteti pune mararul sau patrunjelul in sos.

Se serveste cu salata sau muraturi.

Pofta buna!

Un comentariu:

Comentarii