joi, 10 decembrie 2009

Paste cu pui si sos de rosii


Ingrediente:
* paste sau spaghete
* aripioare de pui, piept taiat cubulete sau copane
* 1 ardei mic
* 1 ceapa medie
* jumate de morcov
* 3 rosii taiate cubulete sau razuite
* 2 linguri de bulion
* ulei de masline
* sare, boia.

Spalam puiul bine bine si il curatam de pielita dupa care il punem la fiert cu putina sare. Punem si pastele la fiert cu sare si putin ulei.

Taiem ceapa marunt, morcovul pe lungime sa arate ca niste fasii subtiri si ardeiul la fel fasii.
Punem intr-o tigaie ceapa, ardeiul, morcovul, uleiul si putina apa cat sa cuprinda legumele si lasam sa se caleasca, adaugand apa daca mai este nevoie.

Cand legumele s-au calit bine, adaugam rosiile si lasam pe foc pana se inmoaie, dupa care adaugam cele 2 lg de bulion si mai lasam sa fiarba 5 min la foc potrivit. Daca folositi bulion de casa adaugati mai putina sare, alfel va iesi mancarea foarte sarata.Cand sosul este gata punem puiul peste, putina boia si mai lasam inca 5 minute.

Am pus sosul peste paste in farfurie, dar daca vreti puteti pune pastele peste pui si sos direct in tigaie.

La sfarsit puneti putin patrunjel taiat foarte marunt.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii