vineri, 4 septembrie 2009

Mancare de dovlecei

Mancare foarte usor de preparat, si potrivita pentru sezonul in care apar dovleceii.

Ingrediente:

- 3 dovlecei
- 2 cepe taiate marunt
- 1 morcov
- faina
- sare (delikat), piper (boia iute) si boia dulce
- patrunjel si marar.

Spalam dovleceii, ii taiem pe lung si apoi scobim semintele din mijloc, aratand ca niste barcute. Apoi taiem barcutele in cubulete si le punem deoparte.

Punem ceapa la calit in oala in care vom face mancarea, cu putin ulei de masline si o ceasca de apa.

Dupa ce devine transparenta, punem cubuletele de dovlecel si apa cat sa le acopere.

Amestecati si gustati din dovlecel daca s-a fiert sau nu. Il puteti lasa la fiert sa devina foarte moale sau putin mai tare, dupa preferinta.

Adaugati acum amestecul care va forma sosul: faina, 1 lg de bulion, si zeama de la mancare pe care le amestecati bine fara cocoloase.
Adaugati mai multa faina si bulion daca mai este nevoie ca sosul sa devina gros.

Apoi sarea, boiaua iute si dulce.
Se lasa la fiert pana se ingroasa sosul.

In toate retetele incerc sa folosesc tot mai des boiaua iute in loc de piper si sarea in loc de delikat.


Adaugati patrunjelul si mararul tocat marunt. Asta a fost tot!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii