Dosar de retete simple adunate, fara ingrediente complicate si usor de gatit
joi, 13 ianuarie 2011
Ciorba Ardeleneasca - Radu A. Roman
Timp de preparare: 30 - 40 min
Ingrediente:
- 1 kg tacamuri de pui
- 2 morcovi, 1 telina,
- 2 cepe, un ardei gras
- 3-4 rosii, bulion 3 4 linguri
- 5-6 catei de usturoi
- o felie subtire de slanina afumata
- o legatura patrunjel verde
- otet
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert si se ia spuma.
Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si ardeiul gras taiate marunt.
Cand ciorba e aproape fiarta se adauga rosiile decojite si tocate marunt (bulionul).
Inainte cu 10 min. de a opri focul se toaca marunt impreuna, slanina, patrunjelul si usturoiul si se adauga la ciorba.
La sfarsit ciorba se acreste dupa gust cu otet.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Interesanta reteta... iar de aratat arata foarte bine
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
RăspundețiȘtergereBuna ciorbita,si arata minunat!!
RăspundețiȘtergere