duminică, 29 august 2010

Carne de porc cu sos cu smantana si ciuperci


Ingrediente:
- carne de porc bucatele sau felii subtiri
- 1 ceapa
- cateva ciuperci
- 4 bucatele unt
- 4 linguri smantana
- 2 linguri apa.
- 1 lingura faina
- patrunjel, marar.

Se pun cubuletele de carne la prajit (sau feliile pe gratar) in putin ulei cu apa sa se inabuse timp de 15 minute.

In timpul asta se taie ceapa marunt si se curata ciupercile.

Cand este gata carnea se pun cubuletele de unt si ceapa si se lasa pana aceasta este transparenta.
Se pun apoi ciupercile si se mai lasa 10 minute sau pana este facuta carnea bine.

Se pregateste acum sosul din smantana, faina, sare, boia dulce si piper, si se pune peste carne amestecand continuu sa nu se lipeasca.
Daca vreti sa ramana alb nu adaugati boiaua.

Cand sosul s-a ingrosat este gata si mancarea.
Daca vreti mai mult sos mai adaugati cateva linguri de apa.

Se pune patrunjelul si mararul.
La garnitura se pot pune cartofi prajiti, orez sau mamaliga.

Pofta buna!

Un comentariu:

Comentarii