luni, 15 martie 2010

Ciorba de vita

Ingrediente: (pentru 3 portii)
- 2 cepe mici
- 1 ardei gras
- bulion
- telina cubulete
- 2lg de orez
- 1 morcov
- patrunjel, 1 crenguta de telina sau leustean.
- bucatele de vita

Se fierbe carnea de vita aproximativ 40 de minute, se adauga sare si se ia spuma de deasupra.

Se toaca ceapa si ardeiul, morcovul se da pe razatoare si impreuna cu orezul se pun la calit 10 minute.
Apoi legumele, cubuletele de telina si crenguta de leustean (sau telina) se pune peste carne si se mai lasa 20 de minute.

Se pune piper sau boia iute si sare daca mai este nevoie.

Cand legumele s-au fiert se pune bulionul, 3-4 linguri depinde de densitatea lui si se mai lasa 5 minute la fiert.

Gustati acum daca legumele si carnea sunt fierte bine sau daca mai trebuie sare.
La sfarsit se pune patrunjelul.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii