Ingrediente:
- branza rasa sau felii subtiri de Feta
- rosii taiate felii rotunde subtiri
- 4, 5 oua pentru 2 persoane
- 5 lg de lapte
- o ceapa mare
- kaiser, bakon, sau sunca presata
- sare, piper
- marar
Se caleste ceapa in ulei de masline, apoi se adauga kaiserul, si se lasa pana se rumeneste putin.
Se adauga ouale batute cu putin lapte,sare, piper si mararul tocat marunt.
Laptele va face omleta sa se topeasca in gura :).
Deasupra omletei se pun feliile de feta sau branza rasa si la sfarsit de tot rosiile taiate felii.
Kand incep sa se rumeneasca ouale se intoarce omleta pe cealalta parte, si o lasam cat sa se rumeneasca si rosiile, aratand ca facute pe gratar.
Sau alta varianta cu urmatoarele ingrediente:
- 5 oua
- 1 ceapa si 1 rosie
- muschi tiganesc
- carnati de filipesti
- cascaval
- boia iute si dulce
Intr-o tigaie de teflon punem sunca si carnatii si ii prajim putin fara ulei sau apa.
Carnatii isi vor lasa grasimea in care calim ceapa si rosia taiate dupa preferinta felii sau cubulete.
Daca carnatii nu lasa suficienta grasime adaugati ulei de masline.
Batem ouale foarte bine si le punem peste amestecul din tigaie. Pentru a nu intoarce omleta pe partea cealalta se pune un capac cat mai etans peste tigaie si asteptam sa se faca in maxim 4, 5 minute.
Se opreste focul si se rade cascavalul dupa care punem din nou capacul peste, astfel incat sa se topeasca cascavalul.
La sfarsit punem boia dulce si iute si sos de rosii de casa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentarii