vineri, 18 septembrie 2009

Marinata pentru Iepure la cuptor

Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 3 frunze dafin
- vin alb sec sau otet
- vin negru
- sare, piper
- bulion
- ulei

1. Marinata este cea in care va sta iepurele peste noapte la frigider si in care va fierbe ziua urmatoare in tava la cuptor: ceapa, morcovul, 2 foi de dafin si vinul alb se pun la fiert 10-15minute. Le lasa zeama la racit si se pune peste iepure. Se lasa la frigider peste noapte. A 2-a zi se pune totul la fiert.

2. Sosul: (care se pune peste iepure in ultimele 10minute de stat in cuptor) bulion, apa, sare, piper, vin negru, 1 frunza de dafin, si se pune peste iepure cand este fiert cu putina zeama din tava in care a fiert iepurele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii