O reteta foarte usor de preparat si repede.
Ingrediente:
- carne tocata de vita (mai putin de 500gr)
- usturoi (dupa preferinta)
- 2 cepe taiate marunt
- clatite (5,6)
- zeama de la o jumate de lamaie
- 300gr smantana mai groasa
- sare
- piper
- marar
Carnea se pune intr-o tigaie fara ulei sau apa pana devine maronie.
Se adauga apoi ceapa, usturoiul taiat marunt si putina sare.
Cand se caleste ceapa, si carnea este facuta, se pune totul intr-un bol, adaugand smantana acrita cu putina zeama de lamaie si mararul.Smantana puteti adauga dupa preferinta, gustati amestecul intai.
Este bine sa fie facute dinainte clatitele.
Aceastea se umplu cu carnea tocata, dupa care se ruleaza si se prajesc in tigaie cu putin ulei pentru a prinde o crusta crocanta deasupra.
Se servesc cu o crenguta de marar si o lingura de smantana.
La aceasta reteta puteti adauga in loc de carne tocata, carne de pui (am folosit un piept si 3 pulpe dezosate cu care am umplut 5 clatite)si boabe de porumb care le puneti dupa preferinta pentru un gust dulce acrisor impreuna cu smantana acrita.
Reteta de la emisiunea ''Retete de Sambata''
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentarii