joi, 18 martie 2010

Ciorba de perisoare


Ingrediente:
- carne tocata aprox.200 de gr
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- orez pentru perisoare
- 2 oua
- 1 litru de bors
- 3 cuburi de telina (sau taiata marunt)
- 2 crengute de telina sau patrunjel
- patrunjel, tarhon.

Se pun legumele taiate, crengutele de patrunjel si 2lg de orez, la fiert cu sare. In timpul asta se pregatesc perisoarele din carnea tocata, ceapa taiata foarte marunt (sau data prin razatoarea cea mai mica), oua, sare, 2 lg orez spalat, se amesteca bine si se formeaza bilutele de carne. Cand apa incepe sa fiarba se adauga si perisoarele, si se lasa pana acestea se ridica la suprafata, dupa care adaugam borsul si mai lasam inca 5minute. Daca este foarte acru, nu puneti tot litrul ci potriviti dupa gust.

Se adauga apoi bulionul 2 -3 linguri, si se mai lasa 5 minute.
La sfarsit se pune patrunjelul si tarhonul.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii