vineri, 11 decembrie 2009

Tocanita de porc cu vin alb


Ingrediente (2 portii)
* bucatele din carne de porc
* 3, 4 catei de usturoi
* 1 ceapa
* 1 ardei gras
* 2 linguri de bulion
* 2 rosii
* 1 cescuta de vin alb dulce
* 1 ardei iute
* ulei, sare, boia

Garnitura:
* mamaliga (sau cartofi natur, pireu)

Salata:
* castraveti cu otet

Inainte de a incepe vreau sa va atentionez ca daca folositi ardeiul iute va iesi o mancare foarte picanta. Daca nu mancati de obicei asa picant mai bine nu folositi ardeiul.

Curatam ceapa si o taiem marunt, la fel si cu ardeiul gras si cel uite, pe care le punem treptat la calit intr-o tigaie cu putina apa si ulei si lasam 10min.
Adaugam rosiile taiate cubulete si mai lasam inca 5 minute.
Punem acum cubuletele de carne,usturoiul intreg, sare, boia si completam cu apa pentru a patrunde carnea, si lasam la foc mediu pana se fierbe. Adaugam apa daca mai este nevoie pentru a nu lasa sosul sa scada foarte mult. Carnea s-a fiert cam intr-o jumatate de ora. Poate dura si mai putin, depinde de carne.

Cand aceasta este fiarta putin punem 2 lunguri de bulion.

Vinul dulce il vom adauga la sfarsit cand carnea a fiert bine, si tot atunci gustam sosul in cazul in care mai este nevoie de ceva.Am vrut sa fac cartofi natur dar pana la urma am facut mamaliga.

Pofta buna, si pentru cei care prefera picant: stati cu vinul aproape!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii