miercuri, 9 septembrie 2009

Tarta cu fructe

O prajitura foarte buna si usor de preparat la care puteti da frau liber imaginatiei in ceea ce priveste crema si fructele adaugate. Esential este sa aveti ca baza un blat bun.

Timp de preparare 30 min.
Coacere: 10 min.

Blatul:
- 250g biscuiti integrali
- 150g unt tinut la temperatura camerei
- 3 lg miere.

Se amesteca toate ingredientele de mai sus dupa care se pun intr-o forma de tarta (o tava mai mare, rotunda, speciala pentru prepararea tartelor) dupa care se baga la frigider 30 de min'.

Se pregatesc fructele, nectarine, persici sau capsuni, care se pun la fiert cu putina apa si zahar, dupa care se scurg.

Crema :
- 100 g zahar pudra
- 3 galbenusuri
- 25g faina
- sucul de la fructe

Se amesteca zaharul cu galbenusurile, si apoi faina si sucul de fructe ramas.
Se incalzeste crema pana cand se ingroasa, devenind ca o budinca.

Crema se aseaza pe blat, apoi se pun si fructele si se baga la cuptorul preincins la 200 de grade.
Peste crema se pot adauga 2 albusuri batute spuma si 75gr de zahar pudra, si se orneaza cu un cutit un model sau se intinde simplu, dupa care se baga la cuptor.

Tarta este gata cand blatul este copt, incercati cu o scobitoare.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii