marți, 1 septembrie 2009

Pastitsio ( Placinta cu carne, macaroane si sos Bechamel)


O reteta greceasca, gustoasa, usor de preparat.
Timp de preparare: 30 - 40 min.
Se coace intr-o tava rotunda, dreptunghiulara, sau un vas de yenna adanc.
Pentru acest vas este nevoie de:
  • 500, 600 gr. carne tocata amestecata
  • o punga de macaroane
  • 2 cepe mari, taiate marunt
  • 2 cani potrivite de rosii proaspete taiate marunt (se pot folosi si rosii din conserva)
  • 2 linguri ulei
  • 2 cesti de cafea de unt topit
  • 10 cesti de cafea de lapte
  • 1/2 cana de faina
  • 8 oua
  • 3 cani de branza rasa.

Se pune in tigaie ceapa si carnea tocata, cu putina apa, pana cand aceasta se absoarbe, amestecand din cand in cand.

Adaugati sare si piper apoi rosiile si lasati ingredientele sa fiarba putin la foc mic.

Fierbeti macaroanele cu sare. Cand s-au fiert se scurg, fara sa fie spalate, pentru ca trebuie sa se lipesca intre ele bine pentru a prinde aspectul de placinta.

Urmeaza aranjarea ingredientelor in vas astfel:
un strat de macaroane, unul de branza rasa, toata carnea tocata, si ultimul strat de macaroane, peste care se pune branza rasa si untul topit.

Peste toate acestea se pune sosul bechamel si apoi inca un strat de branza rasa ce va face o crusta crocanta deasupra. Se coace 30 sau 40 de minute.
Eu am tinut cuptorul electric la 180 grade timp de 30 min.

Sosul bechamel:

- se topeste ceasca de unt, se pune faina si se amesteca bine bine.
- se adauga treptat laptele, incalzit putin inainte pentru a evita cocoloasele, si se amesteca incontinuu.
- se adauga branza rasa si sare.
- imediat cum se ingroasa sosul adaugati usor ouale batute, in sos.
Aceasta metoda de preparare nu este cea clasica, dar cu siguranta este mai gustoasa.

Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii