joi, 17 septembrie 2009

Iepure la cuptor cu cartofi natur

Ingrediente:
- ulei de masline
- sunca sau bacon taiata bucatele
- 3 frunze dafin
- 1 ceapa mare taiata in 4
- 1morcov rondele sau bucati mari
- vin alb sec (sau otet)
- vin rosu
- bulion
- sare, piper
- 3-6 catei usturoi

Se pune la fiert ceapa, morcovul, 2foi de dafin si vinul alb sec intr-o oala, 10-15 minute, dupa care se lasa la racit. Iepurele se pune in aceasta oala si se baga la frigider peste noapte.
A doua zi se pregateste o tava adanca cu ulei, sare, piper peste care se pune zeama cu iepurele la cuptor. Se lasa la foc potrivit 20 de minute cu folie de aluminiu deasupra.

Se pregateste apoi un sos din: bulion, apa, vin negru si 2 foaie de dafin care se pune peste iepure in tava, si se indeparteaza folia de aluminiu, si se mai lasa 10 minute sau mai mult pana scade zeama din tava.

In ultimele 5 minute se pun cateii de usturoi in tava si ceapa verde taiata pe lungime.
Sosul care ramane il puteti servi ca atare peste carne, sau sa il fierbeti inca putin cu 1-2 lg de faina, pentru a deveni mai gros.

Carnea de iepure am servit-o cu cartofi natur.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii